AYAK SAĞLIĞI

Ayak ağrılarını kulak arkası etmeyin. Kalıcı ağrı varsa bir uzmana görünün.

 

Ayaklarınızdaki ısı ve renk değişmelerini, yaraları inceleyin. Kalınlaşan veya düzensiz büyüyen tırnaklar mantar belirtisi olabilir. Ayağın herhangi bir yerindeki büyüme normal addedilmez.

 

Ayak hastalılarında kocakarı ilaçlarına rağbet etmeyin küçük bir sorunu büyük bir soruna dönüştürebilirsiniz.

 

Şeker hastaları, kan dolaşımı problemi olanlar ve kalp hastalarının tırnaklarının başkaları tarafından kesilmesi daha doğrudur. Çünkü bu grup enfeksiyona eğilimlidir.

 

Şeker hastasıysanız yılda bir ayak uzmanına görünmelisiniz.

 

Ayağınızı, özellikle parmak aralarını düzenli olarak yıkayın ve çok iyi kurulayın.

 

Ayak tırnaklarını düz kesin ve çok kısaltmayın. Tırnakların kenarını kesmeyin. Batık tırnaklara neden olabilir.

 

Yaptığınız etkinliğe uygun ayakkabı seçin. Örneğin koşarken gündelik ayakkabınızı değil, koşu ayakkabısı giyin.

 

Ayak ve ayakkabı sağlığı için her gün aynı ayakkabıyı kullanmayın.

 

Yara ve enfeksiyona açık ortamlarda yalınayak yürümeyin. Sandalet giyiyorsanız güneşli havalarda vücudunuz gibi ayaklarınızı da kremleyin.

 

Dar kalıplı, üstü basık, sivri burunlu, yüksek topuklu ayakkabılar nasır ve benzeri birçok probleme davetiye çıkarır. 

 

AYAKKABI BAKIMI

Aldığınız ayakkabı, sandalet ve terlikleri kullanırken dikkat edeceğiniz bazı püf noktaları, onların ömrünü daha da uzatır: 

 

Bağcıklı modelleri giyerken ve çıkarırken bağlar mutlaka çözülmeli, bağcıksız ayakkabılarda ise çekecek kullanılmalı, topuk (fort) kısmına kesinlikle basılmamalıdır.

 

Ayakkabı ve sandaletler kullanım esnasında yağmur ve çamura bulaşmış ve ıslanmış ise önce bir bezle silinerek temizlenmeli, oda sıcaklığında kurutulduktan sonra kullanılmalıdır. Kurutma işleminde ürün güneş, soba, kalorifer, radyan soba vb direkt ısı kaynaklarına maruz bırakılmamalıdır. Aksi halde zamanla dikiş ve yapıştırma yerlerinden açılmalar, deride çatlamalar, leke ve şekil bozuklukları oluşabilir.

 

Deri ürünler belirli aralıklarla kendi rengindeki boyalarla boyanmalıdır. Nubuk veya süet ayakkabılar orta sertlikte bir fırça veya silgi ile temizlenmeli, bu tür derilere özel ürünlerle bakımları yapılmalıdır. Suni deriden mamul ürünlerin bakımı ise ılık sabunlu suyla silindikten sonra bezle kurulanarak yapılır.
 

Ürünlerimizde kullanılan derilerin işlenme safhasında sağlığa zararlı maddeler kullanılmamaktadır. Terleme sonucu deri, ayağınızı veya çorabınızı boyayabilir. Derinin ayağınızı veya çorabınızı boyaması bu anlamda kusur olarak algılanmamalıdır.  Kullanım süreci devam ettikçe boyamada azalma meydana gelmektedir.

Ürünler, özellikle belirtilmedikçe elle veya çamaşır makinesi ile yıkanmamalıdır. Bu şekilde yıkanmış ürünlerde gerçekleşecek bozulmalar, kullanıcı hatası olarak değerlendirilir.

 

Ayakkabı içindeki ter 24 saat gibi bir sürede kendiliğinden buharlaşır. Uzun süreli kullanım için ayakkabıların düzenli olarak havalandırılması ve mümkünse birer gün arayla giyilmesi tavsiye edilir. Aşırı terleyen kişilerde ayakkabıların üzerinde terden dolayı bazı lekeler oluşabilir. Bu lekeler üretim hatası değildir.

 

Ayakkabıların kullanımdan sonra kalıplarıyla muhafaza edilmesi, formunu koruyacağı gibi kullanım ömrünü de uzatacaktır.

 

Ürün kullanım,saklama koşulları veya ayak terinden dolayı ayak giysilerinde koku sorunu oluşabilmektedir.Kokuyu meydana getiren terin yarattığı nemli ortamda üreyen bakterilerdir.Koku sorunu olan ürünler sabunlu ılık suyla, yumuşak bir fırça ya da bez ile temizlenmelidir.Temizlikten sonra ürün oda sıcaklığında iyice kuruduktan sonra kullanılmalıdır. Çünkü nem koku sorununun devamına neden olacaktır Kurutma işleminde ürün güneş, kalorifer, ısıtıcı v.s. gibi direkt ısı kaynaklarına maruz bırakılmamalıdır. Temizlik işleminde kesinlikle çamaşır makinesi ve deterjan kullanılmamalıdır.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR